Vapaaehtoistoiminta

Mitä se on?

Uudenmaan Muistiluotsin vapaaehtoisena voit olla mukana vahvistamassa muistisairaan ihmisen ja hänen läheisensä elämänhallintaa ja osallisuuden mahdollisuuksia. Tehtävässä voit toimia omana itsenäsi ja omilla voimavaroillasi. Aiempaa kokemusta vapaaehtoistoiminnasta tai muistisairauksista et tarvitse. 

Uudenmaan Muistiluotsi tukee, ohjaa sekä kouluttaa vapaaehtoisensa. Säännölliset virkistys- ja koulutuspäivät sekä vertaistapaamiset muiden vapaaehtoisten kanssa antavat intoa ja työkaluja toimintaan. 

Lue lisää vapaaehtoistoiminnastamme tästä.

 

Mitä voisit tehdä?

Uudenmaan Muistiluotsissa voit toimia vapaaehtoisena

  • eri tapahtumissa (seminaarit, luennot, messut, retket)
  • Muistikahviloissa
  • toiminnallisissa ryhmissä
  • muistisairaiden Muistitreeniryhmissä
  • muistisairaiden läheisten ryhmissä
  • järjestötyössä (esim. jäsenkirjeiden postituksessa)

Ryhmissä voit toimia avustajana muistiohjaajan tukena tai ohjaajana yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa. Voit osallistua toimintaan satunnaisesti tai sitoutua pidemmäksi ajaksi. Yhdessä voimme miettiä ja löytää sinulle sopiva tehtävä. Vapaaehtoistoiminnassamme voit myös hyödyntää omaa osaamistasi tai harrastuksiasi.

 

Miten voit tulla mukaan?

Uudenmaan Muistiluotsi järjestää säännöllisin väliajoin koulutuksia rekrytoidakseen uusia vapaaehtoisia. Katso tästä tulevien koulutusten ajankohtia. Mukaan voit kuitenkin lähteä milloin vain ottamalla meihin suoraan yhteyttä!

Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Muistiohjaaja Ida Mitchell

ida.mitchell@espoonmuisti.fi

040 170 6771

Muistiohjaaja Tanja Koljonen

tanja.koljonen@espoonmuisti.fi

040 743 3158