Uudenmaan Muistiluotsi

Tukea, tietoa ja toimintaa muistisi hyväksi

Tervetuloa Uudenmaan Muistiluotsin nettisivuille!

Mikä on Uudenmaan Muistiluotsi?

Uudenmaan Muistiluotsi (UML) on STEA:n rahoittamaa toimintaa Uudellamaalla Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Kirkkonummen, Raaseporin, Siuntion, Inkoon, Hangon, Järvenpään, Keravan, Tuusulan ja Nurmijärven alueella. Uudenmaan Muistiluotsin toiminta on suunnattu muistisairaille ihmisille ja heidän läheisilleen sekä kaikille muististaan ja muistin huoltamisesta kiinnostuneille! Koulutamme myös vapaaehtoisia ja meidän kauttamme alueen muistialan ammattilaisten on mahdollisuus verkostoitua ja jakaa osaamistaan.

Uudenmaan Muistiluotsi on osa Muistiliiton koordinoimaa valtakunnallista Muistiluotsi – verkostoa. Verkostoon kuuluu 17 maakunnallista Muistiluotsia.  Uudenmaan Muistiluotsissa on hallinnoivana yhdistyksenä Espoon ja Kauniaisten Muistiyhdistys ja yhdistyskumppaneina Vantaan Muistiyhdistys ry, Äldreomsorgen i Ekenäs rf, Karjaan ja Pohjan Ikäihmisten tuki ry sekä Keski-Uudenmaan Muistiyhdistys ry. Muistiluotsi toimii yhteistyössä kunnan, yksityisen- ja kolmannen sektorin kanssa alueellaan.

Tutustu Uudenmaan Muistiluotsin esitteeseen suomeksi tai på svenska!

 

Toiminnan tavoitteet

Uudenmaan Muistiluotsi-toiminnan päätavoitteena on muistisairaan ihmisen ja hänen läheisensä omannäköisen elämän jatkumisen tukeminen ja hyvinvoinnin edistäminen kotona asumisen tueksi tarjoamalla tietoa, ohjausta ja neuvontaa sekä osallistumisen mahdollisuuksia. Lisäksi toiminnalla edistetään muistisairaan ihmisen ja hänen perheensä oikeuksien toteutumista ja tuodaan heidän ääntään kuuluviin. 

LUE LISÄÄ.

 

Mitä Uudenmaan Muistiluotsissa tapahtuu?

Uudenmaan Muistiluotsi järjestää matalan kynnyksen tiedollista tukea ja vertaistoimintaa muistisairaille ihmisille ja heidän läheisilleen. Toiminnallisiin ryhmiin mahtuu usein mukaan myös muut muistin huoltamisesta kiinnostuneet. Tarjoamme lisäksi mahdollisuuden vapaaehtoisena toimimiseen monipuolisessa ja kehittyvässä yhteisössä. Vapaaehtoisille on tarjolla koulutusta ja vertaistapaamisia säännöllisesti. UML toimii aktiivisesti erilaisissa yhteistyöverkostoissa ja vie eteenpäin asiakkailta koottua palautetta siitä, mikä heidän elämässään juuri nyt on tärkeää.

Tarkemman toiminnan esittelyn löydät tämän sivuston Toiminta-osiosta

Tutustu tapahtumiimme tarkemmin tapahtumakalenterissa tai kauden koosteista ja ilmoittaudu mukaan!

LUE LISÄÄ.

 

Uudenmaan Muistiluotsin henkilökunta

Uudenmaan Muistiluotsissa työskentelee toiminnasta vastaava ja kahdeksan muistiohjaajaa. Muistiohjaajat toimivat omilla alueillaan ja vastaavat oman alueensa toiminnan sisällöistä. Toimintaa löytyy sekä suomen että ruotsinkielisenä koko toiminta-alueella. Jos haluat tietää enemmän oman alueesi toiminnasta, ilmoittautua mukaan, esittää toivomuksia toiminnan suhteen tai tarvitset muistineuvontaa, ole ystävällinen ja ota yhteyttä oman alueesi muistiohjaajaan. 

Yhteystietoihin pääset tästä

 

LUE LISÄÄ.